İnternet üzerinden Reklam Pazarlamanın çok farklı yöntem ve teknikleri vardır. Bu tekniklerden bazılarına değinmek istiyoruz.
Banner Reklam, Text Reklam, Video Reklam, Rich Media, Arama Motoru Reklamcılığı ve Metin İçi Reklam modelleri kullanılarak verilen internet reklamcılığı hizmetleri, CPM, CPC, CPA, CPL, CPS, CPE gibi alternatif fiyatlandırma çözümleri ile her türlü talebi karşılamak üzere geliştirilmektedir.
CPM (Cost Per Thousand Impressions) :
“1000 adet görüntülenme başına ödenecek tutar” anlamına gelmektedir. Müşterinin daha sonra gerçekleştirdiği eylemleri dikkate almadan, reklamverenin, reklamının 1000 kere görüntülenmesi karşılığında ödeyeceği miktarın belirlenmesini sağlamaktadır.
CPC (Cost Per Click ) :
“Tıklama başına ödenecek ücret” anlamına gelmektedir. CPC, reklamverenin, reklamının her tıklanmasında ödeyeceği miktar belirtir. Çoğu arama reklamları ve bağlamsal reklamlar, her tıklama başı ödenecek tutarın belirlendiği açık artırmalarda satılmaktadır.
CPA (Cost Per Action) :
“Her eylem başına ödenmesi gereken ücret” anlamına gelmektedir. Kullanıcının reklam içerisinde gerçekleştirdiği herhangi bir eylemin reklamverene maliyetini belirlemekte kullanılır. “Eylem”, kullanıcının reklamı tıklamasından, bir ürünü satın almasına kadar değişen hareketleri içerebilir. CPA, online reklamcılığın etkinliğini ölçebilen çok etkili bir yöntemdir.
CPL (Cost Per Lead) :
“Kayıt başına ücretlendirme” anlamına gelmektedir. Daha önceden belirlenmiş bir eylemin reklam aracılığıyla gerçekleşmesi sonucunda ödenmesi gereken miktarı belirtmektedir. Kullanıcının form doldurarak bir başvuru yapması ya da siteye üye olması tanımlı eylemlere örnek olarak gösterilebilir.
CPS (Cost Per Sale) :
“Satış başına ücretlendirme” anlamına gelmektedir. Reklam aracılığıyla gerçekleştirilen satış adedine göre ödenmesi gereken miktarı belirtmektedir.
CPE (Cost Per Engagement) :
“Etkileşim başına ücretlendirme” anlamına gelmektedir. CPE bazlı ücretlendirilen etkileşimli bannerlar adeta bir mikro site mantığında çalışarak; kullanıcıyı herhangi başka bir adrese yönlendirmeden, tüm aksiyonun reklam alanı içerisinde gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır. Online rezervasyon, form aracılığıyla başvuru gibi eylemler etkileşimli bannerlar aracılığıyla banner üzerinde gerçeleştirilmektedir.